Cuti2 gak

Posted: 19 December 2011 by AMIR Z in
1

Part time kami tetap berjalan seperti biase... tpi biaselah berniaga ader turun nek nyer... heheheh... tapi kitorng tetap gak bukak kedai kami, law x nanti mase habis terbuang begitu shaja jerk... bek bukak x gak busn .. leyh gak berbual2... n pkirkan beberpa idea untuk perniagaan burger kami ny....


ny antare aksi proses jualan kami..




HANGOUT part 2

Posted: by AMIR Z in
2

Hari ni masuk hari kedua Karnival Komuniti BN Pasir Gudang.... kali ny ader pameran AUTOSHOW.... huh memg yang plin minat skali Faiz nAdzri larh arn... yg akuh pling suker ngok time ny kereta MAZDA RX8 interior dy wat VIP style nyer perh memag lawa... akuh rse nk curi jerk kereta dy... org singapore weyh.... pas uh yg ny ader druft gak tpi kali ny open nyer... ramai yang wat drift geng2 kereta DATSUN... memag POWER....


HANGOUT part 1

Posted: 17 December 2011 by AMIR Z in
0

Hari ni 17/12/2011.... akuh bersama Faiz NAdzri dan Muhammad Khairul Azwan lepak kat Karnival komuniti BN Pasir Gudang kat Kompleks Pusat Bandar Pasir Gudang. Perh banyak betol gerai dy. Macam-macam ada. Tpi tempat first kitorng g mestilah section auto. Dekat booth Proton ader wat display concept car dyorng atau dikenali gak kereta inovasi Proton. Ny semua hasil rekaan dan ciptaan org melayu kita sendiri dan segalanya dilkukan HANDMADE...Wah hebat arn. Orang melayu kiter sebenarnye boleh memang canggih n lawa model yang direka ny contoh nyer... hehehehhe...


pas uh masuk pas tgahary dalam kol 2 bermulalah acare seterusnya. Kitorg xthu ader Drift aw. Last2 time kitorng nk kuar dari parking jerk ader urusetia kat situ bgthu jap ag acare drift akan berlangsung. Yang best nyer drift ny arn dipandu oleh Pelumba Rally Negara KARAMJIT SINGH. wah memang hebat....

Ny dy ader skit pengulas di tempat kejadian.... hehhehe...

 


 Ader ag best... kitorang dapat bergambar ngan kumpulan JAMBU dari rancangan MAHARAJALAWAK 2011. Perh best lah dyorg sporting tq TAUKE n YUS.... APTB.... hehehehhe....





TERBAEK..... CUTI YANG PENUH DENGAN KEHEBATAN!!!!!!

Part Time

Posted: 15 December 2011 by AMIR Z in
0



Part time akuh bersama Ahmad Faiz Nadzri dan Muhammad Khairul Azwan yang telah berlalu 2hari. Alhamdulillah perniagaan separuh masa ini berjalan dengan lancar dan mengikut segala perancangan. Terima kasih kepada Faiz kerana telah menyumbang idea ini untuk kebaikan kite bersama. Sekurang-kurangnyer ader gak mase terluang diisi dengan bender2 berfaedah dan membuahkan hasil yang TERBEK... Malam tadi jer ader seorang pelanggan membuat permintaan perkhidmatan penghantaran. Wah , kami bertiga bkan men suker . Kami pon setuju untuk menghantar dan pelanggan tersebut dibekalkan nombor telefon akuh untuk tempahan. Hasil perbincangan kami , sebulat suare mengatakan agar penghantaran hanya boleh dibuat hanya di sekitar perjiranan kami sahaja iaitu JALAN KUINI. Malam ni masuklah malam ketiga moga malam ini lebih bek daripada semalam.

Faiz = Tukang Masak , Amir@aku = Tukang Masak 2(akan datang) , Khai = Pembungkusan

Hadima bt Kalus

Posted: 14 December 2011 by AMIR Z in
0



Saye masih tak boleh lupekan awak, walau kiter...sy masih syunkkn awak.... tpi aty sy berkater

" awak leyh dapat seorang lelaki pilihan awak yang lebih baek dari saya "









Sy dah gagal sebelum ny... saya xnk awak kecewa lagi dengan saya.... Saya minx maaf sangat2 sbb sy xdpat nk jge awak ngn baek... jujur sy kater memang saye sush nk lupekan awak.... awak jage diri awak baek2, walau kiter... kiter tetap berkawan.... d still rindukan b yang duluh....

" DIRIMU TETAP TERPAHAT DI HATI INI, KERANA DIRIMU PERNAH HADIR DI HATI INI "

Muhammad Aiman

Posted: by AMIR Z in
0




ADIK yang baek n pandai.... sayunk adik.... <3

HOPE ADIK XLUPER ABANG AW....


Malam 13/12

Posted: by AMIR Z in
0


Perancangan antara akuh bersama Faiz Nadzri n Muhammad Khairul Azwan akhirnya terlaksana..

Berniaga burger di hadapan rumah akuh akhirnya dibuka secara rasminya semalam...

SAMBUTAN AMAT HANGAT BUAT PERMULAANNYA!!!!!!
HEBAT!!!!!

PRODUK :
BURGER DAGING = RM2.20
BURGER AYAM = RM2.50
BURGER DAGING SPESIAL = RM2.70
BURGER AYAM SPESIAL = RM 3.00
OBLONG = RM4.00
BENJO = RM1.20
ROTI HOTDOG = RM1.50

2 MINGGU DI MARDI JB

Posted: by AMIR Z in
0

HUH....outstation.... outstation lah sangt... PUIHHH...


ADUII, kne wat kjer dalam production lah plak... hurm..... hurm research produk... :

- Potong Bawang
- Kopek Bawang
- Rebus Bawang

aduiii......
masuk hari ny dh hmpir 2weeks kat MARDI....

3rd day Dalam Latihan Industri

Posted: 24 November 2011 by AMIR Z in
0


Segar Hijau Farm... hehehhehe.... dh msuk hari ketiga diam jerk... skjap jerk mse berlalu... buat maser kjer akuh masih lagi tidak lari dari bidang dan semue staff di sini memberikan kerjasama dan layanan yang baek kepada kami semue.... dan semue yang telah dipelajari dari Kolej Instedt saya akan aplikasikan dengan baek di sini terima kasih Pensyarah Instedt...

3.92 Pointer 4 sem5 the highest pointer to another sem... tq 4 all supportive!!!!




1st day dalam Latihan Industri ( LI )

Posted: 21 November 2011 by AMIR Z in
0


Akhirnya waktu 21/11/2011 telah tiba dan akuh kini selangkah ke alam pekerjaan sebenar..... rse berdebar pon ader ny coz baru pertama kali bekerja dalam keadaan dan persekitaran yang memerlukan protokol yang tinggi... Tapi itulah dia bidang akuh Pengurusan Perniagaan .......

Akuh bersama-sama dengan 6org lagi rakanku yang len yang juga membuat latihan industri di tempat yang sama dengan diriku.... namun begitu akuh bersama Leenges Kumaar n Rmdazn adalah di bawah satu jabatan yang sama iaitu akaun dan pemasaran.....

Ilmu yang sudah lama tidak digilap

Posted: 27 September 2011 by AMIR Z in
0



Huh lamer dah akuh x mengedit2 gambar ny..... sumer dh akuh luper PHOTOSHOP, ILLUSTRATOR N LIGHTROOM HUH!!!!.... ny lah skit2 yang dapat akuh wat beberapa ary ny.... itupon kerana bosan n teringt kat adik2 akuh ny ... lmer xjmper dyorang.......




























< arm_z artz >

26 Julai 2011

Posted: by AMIR Z in
2



The ending of lonely is over to me... selepas 2 thun akhirnyer ku bertemu juga dengan hamba ALLAH yang ku begitu terpikat kepadanya.... ini lah dia CINTA...






21 / 11 / 2011 DETIK PERMULAAN

Posted: 20 September 2011 by AMIR Z in
1

Pada tarikh ini bermulalah satu detik permulaan bagi diri akuh ke alam pekerjaan sebenar...
Di mana tarikh ini bermulalah akuh dalam kancah pra pekerjaan sebenar, Huh kalau leyh nak ajer akuh cepatkan maser.. tnsion gak asyik22 xder dwet... n nk meraser akuh bg dwet kat parents akuh mayak2... wah best siot time uh.... impian semasa akuh :
1- mengekalkan hubunganku bersama si dia
2 - mencapai pointer 3.80 ke atas.
3- melakukan latihan praktikal dan laporan dengan cemerlang
4- mencari atau meneruskan kerjaya dengan baik.



DIPLOMA PENGURUSAN PERNIAGAAN DALAM USAHAKU KINI!!!!!!!!!!!!

DEMI MAK N AYAH AMIR AKAN BUAT YANG TERBAIK UNTUK BUKTIKAN YANG AMIR BOLEH BANGGAKAN MAK N AYAH.... TERIMA KASIH MAK N AYAH...... LOVE U SO MUCH ALSO MY DEAR....


PENGURUSAN PEJABAT

Posted: 28 April 2011 by AMIR Z in
0

STUDY.......

Aduyai, tinggal due paper ag ny..... Mohamad Amir Z harap anda bersabar dan tabah menghadapinya dan rajin-rajinlah study yerk....


Haahahahah....
OHTIDAK, hui membaca-membaca dan membaca hurm.... esok paper PENGURUSAN PEJABAT.. dlam kepla dh nk kner ader item-item ny.:


* Pengorganisasian
* Komunikasi
* Sistem Fail





Jadilah Ulat Buku Sekejap....







Buih-buih PARK

Posted: 23 April 2011 by AMIR Z in
0










Due ronok siot...Best doh, men2 buih..... nseb bek umor dh 2othun law masih kanak2 ny dh lmer dh kitorang join ny. Seronok giler.... yang paling best time snaps ngan best buddy hehehheheh.... Best Buddy Khai..... huhhuhuuhk..... U are my best buddy and will always bestbuddy anywhere,anytime 4ever....

Ny lax Owner camera,best buddy gak... kirenya time ny sebenarnya bru jerk pas abis satu exam , tapi beronok-ronoknya cam dah abis semua exam jerk.... HAktuih..... ahhahaahahha.....
Tapi best giler.... heheheh...






Itu dy lompatan gemilang dari saya, yang senget lagi sengal... hahhahah.... giler2 time.....

Berpeleseran Di Tg.Balau

Posted: 14 April 2011 by AMIR Z in
1

Inilah saat-saat apabila satu perasaan dan keadaan yang agak gelisah berlaku terhadap para belia sekarang ini di mana perasaan ini boleh membuatkan jiwa menjadi begitu tidak tenang.



" Buat ni xbetul, buat tu xkena, xbuat rase salah, dah wat salah pulak " serba xkena. Symptom ini juga sering berlaku apabila terdapat masa-masa para belia yang free . Jiwa akan mula memberontak pada waktu ini untuk melakukan sebarang benda samaada berfaedah mahupun tidak berfaedah. Perasaan yang dimaksudkan itu ialah



' SYMPTOM BOSAN '





AYU GITU.....PHEWIIITTTTTT...




OH YEAH!!!!!..... OUR MALAYSIA YOUTH MODEL..... FOR ORDER CALL : 013-______





NIGHT VISION.... INDAH BEB TIME NY... SENJA TIME...






MYTV3 DAY OUT

Posted: 10 March 2011 by AMIR Z in
0

BEST GILER!!!!! Mytv3 Day Out...... Kepada sesiapa yang masih belom mendaftar MYTV3... Daftarlah sekarang.....


Banyak kelebihannya, korang leyh dapat jumpa ngan artis dengan eksklusif, dapat kelebihan membeli tiket ke aniugerah juara lagu dan anugerah skrin juga berpeluang menjadi penonton sesuatu program rancangan TV3 di studio.
Ini dia beberapa sedutan aktiviti yang akuh dah wat yang telah dianjurkan oleh MYTV3 di PULAI BEACH RESORT. Ini juga merupakan salah satu kelebihan yang akan dinikmati oleh para ahli MYTV3!!!!! So, Apa lagi daftarlah sekarang!!!!!!!...